Web tasarım, her şeyden çok eğlenceli ve son derece sinir bozucu olabilir. Basit, belki de önemsiz olabileceğini biliyorum, ancak doğru yazılımı kullanmak gerçekten bir saat içinde işinize değer katmanızı sağlayabilir. Ama aynı zamanda başka bir şekilde gider… konu web tasarım ise kötü yazılım = kötü iş verimliliği. Bu yüzden bugün, en iyi web tasarım yazılımı olarak düşündüğüm şeyler hakkında konuşmak istiyorum. Bu listeyi üç ana bölüme ayırdım:
Yeni Başlayanlar için Web Tasarım Yazılımı – Bu araçlar temel olarak yalnızca web geliştirme için seçenekleri araştıran yeni başlayanlara yöneliktir.
Temel Web Tasarım Yazılımı – Bu herkesin yararlanabileceği en iyi web tasarım yazılımı türüdür. Web Tasarım Yardımcıları – bunları “iyi-sahip ol” olarak düşünebilirsiniz – hayatınızı kolaylaştıracak, ancak her web tasarımla ilgili görev için zorunlu olmayan şeylerdir.
Yeni Web Tasarım Yazılımı – piyasada yeni olan ve şimdiden son derece yararlı olduğu kanıtlanmış yeni yazılımlar. Önce, web tasarım yazılımının yeni başlayanlar için neyin en iyi olduğunu görelim:
Yeni Başlayanlar İçin Web Tasarım Yazılımı
WordPress (ÜCRETSİZ)
Başka bir deyişle, WordPress arka planda oturan ve web sitenizi devam ettiren bir motor görevi gören bir yazılım parçasıdır. Ve inanılmaz derecede popülerdir.
En yeni verilere göre, WordPress web’deki tüm web sitelerinin ~% 27’sini çalıştırıyor. Ayrıca, yeni web siteleri oluştururken yıllardır kullandığım araç ve her zaman kendi web sitelerini oluşturmayı düşünen herkese önerdiğim bir araçdır.
WordPress, hafif bir öğrenme eğrisi ile gelir (Wix ile karşılaştırıldığında). WordPress hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz, sitede birkaç tane rehber ve eğitmenimiz var.
Not; WordPress’in kendisi ücretsiz olsa da, alan adı ve web barındırma (zaten Wix ile dahil edilmiştir) kabaca 5 $ / ay’a mal olacaktır. Herhangi bir web sunucusu şu an (Bluehost’u öneriyorum) WordPress’i destekliyor ve tüm eğlenceli şeyleri size bırakarak sizin için ilk (boş) kurulumu mutlu bir şekilde yapıyorlar.
Temel Web Tasarım Yazılımı
1. Adobe Photoshop
Photoshop’un her şeyden önce web tasarımının nasıl olmadığını anlatmak için birkaç dakika harcadığımı biliyorum ama, bu listeyi tamamlamak istiyorum, bu yüzden sadece Photoshop’tan bahsetmeliyim.
1, sadece en iyi web tasarım yazılımı arasında pazar lideri olarak tartışılmaz bir pozisyondadır. Yani Photoshop’ un kendisi hakkında: Bir cümlede, sadece web tasarımı değil, herhangi bir tasarım projesinde çalışmak için kullanılabilen son derece çok yönlü bir araçtır.
Asıl amacı raster grafiklerle çalışmanıza yardımcı olmaktır. Örneğin, telefon kameranızın çektiği her fotoğraf raster grafik olarak kaydedilir. Photoshop ile, bir görüntünün (renkler, doygunluk, bulanıkluk, netlik vb. Dahil) herhangi bir yönünü ayarlayabilir ve sıfırdan tamamen özel grafikler de oluşturabilirsiniz (örneğin, web sitesi düzenleri ve görselleştirmeler).
Birden fazla görüntüyü bir projenin parçası olarak birleştirebilir ve çeşitli filtreler kullanarak veya bazı dönüşümler gerçekleştirerek hepsinin birbirine uyduğundan emin olabilirsiniz. Photoshop’u ilk açtığınızda, çeşitli öğeleri (katmanlarda) yerleştirmeye başlayabileceğiniz boş bir tuval alırsınız ve son efektinizi alana kadar bunları tek tek ayarlayabilirsiniz.
Her iki durumda da, sadece Photoshop ile yapılamayan bir web tasarım görevi olmadığı için araç kutunuzda olması gereken harika bir yazılım parçası. Adobe’nin aylık abonelik planının bir parçası olarak Photoshop’u alabilirsiniz: Adobe Creative Cloud – ayda 19,99 dolardan başlayarak, ya da 699 dolarlık bir kerelik ücret karşılığında alabilirsiniz (bir yerel mağazayı ziyaret edin). Windows ve Mac için kullanılabilir.Biliyorum, ucuz değil, ama ikinci aracımız devreye giriyor:
2. GIMP (ÜCRETSİZ)
Şimdi Photoshop hakkında konuşmak için çok zaman harcadığım için , GIMP’in ne olduğunu açıklamak çok kolay olacak: Kısacası, piyasadaki Photoshop için en iyi ücretsiz alternatif.
Photoshop’un sunduğu tüm özelliklere sahip olmasa da, en önemli ve en çok kullanılan şeyleri vardır. Web tasarım projelerinizin çoğunu idare etmek için fazlasıyla yeterli olmalıdır. Windows, Mac ve diğer bir çok platform için de GIMP alabilirsiniz.
3. Sketch (bir defaya mahsus 99 $)
2009 yılında başlatılan bu araç, en iyi web tasarım yazılımı arasında yerini çabucak buldu. Photoshop’a biraz benzer. Yani, Photoshop’un herhangi bir tasarım projesi üzerinde çalışabileceği yerlerde, Sketch tamamen web-tasarım merkezlidir.
Bununla ilgili en önemli şey, bir web tasarım projesinin gereksinimlerini karşılamak için tüm özelliklerin sıfırdan inşa edilmiş olmasıdır. Arayüzün çalışma şekli ve tüm araç çubuklarının ve fonksiyonlarının düzenlenme şekli, Sketch ile çalışmanın çok sezgisel ve Photoshop’tan daha kolay anlaşılmasını sağlar.
Dahası, Sketch, vektör grafikleriyle çalışarak, üzerinde çalıştığınız parçayı görsel kalitenizi kaybetmeden (raster grafiklerle yaptığınız gibi) yeniden ölçeklendirmenize olanak tanır. Son olarak, ana Sketch kurulumunuzla entegre edilmiş herhangi bir mobil cihazda çalışmanızı önizlemenize izin veren yansıtma özelliğinden de yararlanabilirsiniz. Kısacası, web tasarımı için harika, son derece optimize edilmiş bir araçdır. Sketch’in tek dezavantajı sadece Mac’te mevcut olmasıdır.
4. Adobe Dreamweaver (29.99 $ / ay)
Dreamweaver geçmişi olan bir araçtır. İlk önce Adobe tarafından satın alınan ve dolayısıyla büyük Adobe çatısı altında getirilen Macromedia adlı bir şirket tarafından tanıtıldı. Dreamweaver, uzun zamandır orada en iyi web tasarım yazılımı olarak görülmüştür ve özellikle de temelde bloktaki tek mantıklı araçdır.
Kısacası, Dreamweaver web sitenizde çalışmak için güzel bir ortam sağlar ve bu da bir kod düzenleyiciyi canlı bir görünümle birleştirir. Web sitenizi de ayarlayabilirsiniz, bu nedenle hızlı değişiklikler de mümkündür.
Bunun en güzel yanı, Dreamweaver ile tam bir web sitesini sıfırdan oluşturup gerçek çalışma web sitesi dosyalarına aktarmanızdır. Sonunda, iyi bir başlangıç yapan herkesin etrafında bir web tasarım aracı. Photoshop’a benzer şekilde, Adobe Creative Cloud’un bir parçası olarak aylık 19,99 ABD dolarından başlayabilirsiniz.
5. Color Wheel (ÜCRETSİZ)
Bu noktada, muhtemelen burada bir desen görmeye başlıyorsunuzdur. Bu, listede yer alan üçüncü Adobe aracımızdır. Bu renk aracı kesinlikle en iyi web tasarım yazılımı listesindeki bir noktayı hak ediyor. Ne de olsa renkler, bir projenin duygusal duygusunu harekete geçiren şeydir ve tüm yaratılışı birbirine bağlayan şeydir.
Özellikle, Adobe Color bir renk düzeni oluşturma aracıdır. Tüm web tabanlı ve tamamen ücretsizdir. Kullanabileceğiniz birden çok yol vardır, ancak en yaygın olanı muhtemelen bir tohum rengi ile başlamaktır ve daha sonra aracın daha fazla renk seçmenize yardımcı olmasını sağlamaktadır, bu da daha sonra güzel bir renk düzenine dönüşür.
Tutarlı bir renk şemasına sahip olmak, herhangi bir web tasarım projesi için çok önemlidir. Temel olarak, düzgün bir şekilde yapılmadığında, zayıf bir renk şeması, bir web sitesinin yaptıklarını bilen biri tarafından oluşturulmadığı ölü bir hediyedir.
Adobe Color, sizin tarafınızdan sağlanan tohum rengine bağlı olarak renk şemasındaki en uygun renklerin hesaplanması gibi sorunlardan kaçınmanıza yardımcı olur. İlgilendiğiniz bir renk düzeninin türünü de ayarlayabilirsiniz. Örneğin: monokromatik, triad, tamamlayıcı, vb. Not; Özellikle yaratıcı hissetmiyorsanız, Adobe’nin hazır renk şemaları dizinine de göz atabilirsiniz.
6. Pictaculous (ÜCRETSİZ)
Başlangıçta, bu listede sadece bir renk aracı eklemek istedim, ancak Pictaculous göz ardı etmek için çok muhteşemdir. Basitçe söylemek gerekirse, başka bir renk düzeni aracıdır, ancak Adobe Color’dan çok farklı çalışır.
Bir resim, herhangi bir resim yüklemenizi ve daha sonra bu resimde kullanılan ana renk paletini çıkarmanızı sağlar. Bu, arka planda belirli bir resim koymak istediğiniz bir web sitesi tasarımı oluşturuyorsanız ve bu resmin çevresindeki her şeyin (renk açısından) uygun olduğundan emin olmak istiyorsanız harika bir araçtır. Pictaculous ücretsiz bir web aracıdır.
7. Balsamiq (ÜCRETSİZ)
En iyi web tasarım yazılımı geldiğinde Balsamiq ilginç bir niş doldurur. Örneğin, eksiksiz bir web tasarımı oluşturmak istiyorsanız, bunun için Sketch veya Photoshop kullanabilirsiniz.
Daha sonra bu tasarımı canlı bir web sitesine dönüştürmek istiyorsanız, WordPress görevi mükemmel bir şekilde ele alacaktır. Ama ya daha erken bir aşamada olursanız? Örneğin, bir takımla veya hatta kendi kendinizle beyin fırtınası yapıyorsunuz ve sadece daha fazla iş için güzel bir başlangıç noktası olacak iyi bir düzen oluşturmak istiyorsunuz. Burada wireframing devreye giriyor.
Balsamiq, etrafındaki en iyi tel örgü araçlarından biridir. Kullanımı kolaydır, ihtiyacınız olan tüm ortak web sitesi yapı elemanlarını ile birlikte doldurmanız için güzel bir tuval verir. Balsamiq Mac ve Windows için kullanılabilir ve tek kullanıcı lisansı 89 $ ‘dır.
8. Lightshot (ÜCRETSİZ)
Lightshot çok basit bir araçtır ancak aynı zamanda inanılmaz derecede kullanışlı bir araçtır. Şimdiye kadar, en iyi ekran görüntüsü alma aracıdır. Herhangi bir tasarım projesinde çalışırken, kendinizi ekran görüntüleri çekerken bulabilirsiniz. Ve özellikle başka insanlarla çalışıyorsanız ve onlara bir şeyler göstermek istiyorsanız.
Lightshot hakkında müthiş o işletim sisteminin varsayılan ekran görüntüsü alma özelliği ile entegre olması ( Cmd + 9 + Shift Mac veya Scr Baskı Win üzerine) tetiklendiğinde, ekranın belirli bir alanını seçmenize ve ardından onu kaydetmenize veya diğer kişilerle doğrudan paylaşmanıza izin verir. Kaydetmeden önce ekran görüntüsünü de düzenleyebilirsiniz (ek açıklama, metin ekleme, oklar vb.). Tamamen özgür ve Mac ve Win üzerinde çalışıyor.
9. Sublime Text 2
(bir kerelik 70 dolar) Sublime Text 2 muhtemelen piyasadaki en iyi kod editörüdür. Bir web tasarım aracı değildir. Ama bir web tasarım projesi almayı hayal etmek zor ve daha sonraki adımlarda, etrafında herhangi bir kod oluşturmamadır.
Sublime Text 2, sözdizimi vurgulama, ortak sözcük öbeklerini ve komutları otomatik tamamlama ve daha fazlası gibi ihtiyacınız olan tüm güzelliklere sahiptir.
Mac ve Windows üzerinde çalışır. Resmi siteyi alıntılamak için, “Sublime Text 2 ücretsiz olarak indirilebilir ve değerlendirilebilir, ancak sürekli kullanım için bir lisans satın alınmalıdır.” Fiyat etiketi 70 $ ‘dır.
10. WAMP / MAMP (ÜCRETSİZ)
Gerçekten tasarladığınız şey gerçek bir web sunucusunda çalışıp çalışmadığını ve gerçek bir web sitesi gibi davrandığını nasıl test edersiniz? Ya, sadece sınama amacıyla bir barındırma hesabı satın alabilir veya bir web sunucusunu yerel olarak yükleyebilirsiniz.
İkincisi ile sadık kalacağız. WAMP ve MAMP bunu yapmanıza izin verir. Onlar bir veritabanı motoru ve PHP işleme ile birlikte gelen yerel web sunucusu yazılımıdır. Bir kelime ile, çoğu web sitesi (WordPress dahil) almak için gereken her şeydir .
Kısacası, tasarımınız ne olursa olsun, WAMP / MAMP’ı yerleştirebilir ve bir harici (üretim) web sunucusuna aktarmadan önce düzgün çalışıp çalışmadığını görebilirsiniz. Her ikisinin de temel versiyonları ücretsizdir. WAMP for Win ve Mac için MAMP’ı kullanabilirsiniz.
Chrome DevTools
Chrome DevTools, çoğu zaman bir şekilde yeterince kredi almayan en iyi web tasarım yazılımı örneklerinden biridir. Muhtemelen Google Chrome’a varsayılan olarak dahil olduğu için, kullanıcılar bunu yalnızca kendilerine verilmiş olarak alır. Bununla birlikte, web tasarım projenizin tamamlanmış bir yinelemesinde çalışırken, değerli bilgiler ve bilgilerden yalnızca bir klavye kısayolu kullanırsınız.
Chrome’dayken, sadece şuna basın: Kazanmada: Ctrl + ÜstKrktr + i Mac’te: Cmd + Opt + i Bu, Chrome DevTools’u tetikleyecektir. Sihirli tuş kombinasyonuna bastığınız anda, aşağıdakileri görebileceksiniz: Sayfanızın eleman yapısı, JS konsolu, kaynaklar ve varlıklar ağ simülatörü, yürütme zaman çizelgesi ve daha fazlası.
Ayrıca, sayfanın davranışını çeşitli mobil cihazlarda simüle edebilecek ve mobil tasarımı büyük ölçüde hızlandırabileceksiniz. Genel olarak, Chrome DevTools, tasarladığınız bir şeyin neden planlandığı gibi çalışmadığını bulmak ve hata ayıklamak için mükemmel bir web tasarım yazılımıdır.
Web Tasarım Yardımcıları Bu bölümü daha kısa tutacağım, sadece her bir aracın çok kısa açıklamalarını paylaşıyorum… sadece ilginizi çekecek şekilde onları kontrol edeceksiniz:
Yorum Yazın
Görüşleriniz bizim için çok önemlidir. Makalemiz ile ilgili görüşlerinizi yorum yazarak bizlere iletebilirsiniz. Dönüş yapacağımızdan emin olabilirsiniz.